o iesi pana la urma?

Iata ca miercuri i-am avut alaturi pe Hortensia Nastase (PR Director Lowe PR) si pe Razvan Ionescu (redactor- sef Cotidianul) pentru a analiza relatia jurnalist-specialist in Relatii Publice. Putem sa nu mai vorbim despre ei in opozitie? Iata ca am aflat ca da! Ba mai mult se fac eforturi pentru ca relatia sa se imbunatateasca.

Cum? Existand intelegere de ambele parti si respect fata de timpul si munca celuilalt.

  • PR-istul trebuie sa fie intotdeauna atent la informatiile pe care le trimite. Daca jurnalistul nu poate extrage o stire, timpul lui a fost pierdut si data urmatoare e posibil sa nici nu mai citeasca ce-i trimiti. Dur, dar adevarat. Asa se intampla in orice privinta. De exemplu daca cititi ceva care nu v-a placut, a doua oara evitati acel lucru.
  • Nu te supara daca dupa prelucrare jurnalistul iti modifica titlul, ordinea ideilor sau exprimarea. Atata timp cat mesajul nu este denaturat este dreptul lui de a scrie asa cum doreste. Fiecare trebuie sa faca ce stie mai bine!
  • Orice PR-ist in devenire trebuie sa se orienteze catre un grup cu care va tine legatura constant.

Este evident ca fiecare are nevoie de celalalt; intre a se scrie si a scrie. Si institutia de presa are nevoie de un departament de PR sau macar de cineva care sa se ocupe de partea de Relatii Publice. Acesta va stii cum sa gestioneze o situatie de criza, de exemplu. Si datorita experientei in rezolvarea acestor probleme, dar si detasarii.

Si ca sa inchei o sa va pun o intrebare, care ne-a fost adresata la ceai, si la care marturisesc ca nu am inca un raspuns care sa ma multumeasca: “De ce in PR 99% sunt femei?”

Advertisements