Mafia la #mafiatweetmeet

Diseara ne strangem in Cismigiu la cetate, de la 19:00 sa jucam mafia. Un nou tweetmeet? Da, un nou tweetmeet ca’s prea rare πŸ™‚
Pana acum suntem 24 posibili (19 da, 5 poate) mafiatweetmeet

soldatel

Si fiindca putini dintre noi stiu cum se joaca mafia, cat pot eu de scurt o sa incerc sa explic mai jos:

Se joaca folosind carti: as (mafiot), popa (politist), dama (doctor), juvete (povestitor), restul cetateni (in functie de cati jucatori suntem, ne hotaram cati din fiecare).

Exista o noapte si dimineata. Povestitorul este singurul care vorbeste si are ochii deschisi noaptea. El va spune cine sa deschida ochii si cand. Fiecare va primi raspuns din partea povestitorului (mafiotul omoara, polististul intreaba de cineva pe care-l banuieste a fi suspect, doctorul salveaza).

Dimineata intervine partea interesanta. Acum vorbim toti. Toata lumea deschide ochii sau mai putin o persoana, care a fost omorata (daca doctorul salveaza pe cine trebuie deschide chiar toata lumea ochii).
Trebuie sa te aperi si/sau sa acuzi, sa aduci argumente si sa-i convingi pe ceilalti sa fie de partea ta, fie ca esti mafiot, fie ca esti cetatean.
Sunt propuse persoane pentru eliminare si in functie de puterea ta de convingere ramai, sau nu in joc. Ai voie sa spui ce carte ai, dar asta nu inseamna neaparat ca vei fi crezut.
Poti minti, manipula si sa fii crezut. poti spune adevarul si sa nu o faci intr-o maniera convingatoare, astfel ca nu te va crede nimeni. Sau invers. Nu exista regului atunci cand te aperi sau incriminezi. Poti spune orice. Absolut orice. De la am auzit ca s-a miscat, la se uita chioras la mine sau sunt politistul si l-am verificat.

Exista 2 finaluri: sa te prefaci atat de bine incat mafiotii sa castige sau sa fii atat de bun detectiv incat sa prinzi mafiotii.

Nu e prea mult de explicat. jucand se vad lucrurile. Poate parea usurel jocul la prima vedere, dar de puterea argumentatiei tale tine tot jocul si de felul in care iti construiesti cazul. E mai mult decat un joc de carti, e un joc de atentie, concentrare, perspicacitate, intuitie poate, logica si gandire. E si distractiv. Asta daca nu mori din prima.

Si mortii nu vorbesc! πŸ™‚

Abia astept sa ne vedem diseara @aBogdan, @alexseremet, @all3xa, @andradastoica, @andreea_dragutz, @buguletzu, @d3vilgirl, @davidpripas, @da_bear, @gabriela_perca, @IonutBunescu, @mihaivoiculescu, @myotherhand, @M_Madalina, @NicoletaGavrila, @roxana_niculae, @sabinacornovac, @snsone, @SorinRusi

si poate si cu @andreitescan, @catalinabanica, @CezarV, @FatadinPort, @tudor_totolici

PS: oricine vrea sa vina este mai mult decat binevenit. cu cat mai multi cu atat mai distractiv

NICO, MADA, DAVID, GABRIELA more help??

Advertisements